07 Ocak, 2012

Birileri Yetenekten Mi Bahsetti

Scout Türkçe karşılığı izci. Özellikle İngiltere,İspanya,Hollanda,Almanya gibi ülkelerde 3-5 yaşındaki çocukları dahi izlemeye alabiliyorlar, yetenek avcıları desek daha doğru olur.

Scout'ların üç yaşından beri izlediği Charlie Jackson, 5 yaşına gelince M.United Gelişim Merkezi'ne alınması




İki yıl önce çocuklar için düzenlenen bir etkinlikte keşfedilen, Charlie için "Daha yaşı çok küçük. Antrenmanlara gelemez" diyen ManU yetkilileri, beşinci yaşgününün ardından Kulüp için uygun olduğunu belirledi ve gelişim merkezine aldılar. Top kontrolü ve topa vuruşlarıyla sivrilen, her iki ayağını da çok iyi kullanan, ayrıca yaş grubu içinde fiziğiyle de dikkat çeken Charlie'yi A takımda görmemiz epey süre var sanırım.

Bir diğer örnek ise atyapısından çıkardığı oyunculara herkesin gıpta ile baktığı Barcelona, 11 yaşındaki Japon Takefusa Kubo'yu dünya futboluna sunmaya hazırlıyor.

La Liga devlerinden Barcelona, geleceğin yıldızlarını üretmeye devam ediyor. La Masia'da şimdi de 11 yaşındaki Japon Takefusa Kubo pişiyor...




Henüz 8 yaşındayken Japonya'da bulunan FCB Escola Futbol Kampında keşfedilen, sol ayağını kullanışı ile diğer çocuklardan direkt olarak ayrılan Kubo daha sonra Belçika'da da düzenlenen bir turnuvada en iyi oyuncu seçilerek tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Daha sonra ülkesi Japonya'ya Fukuoka Okuluna dönen Kubo'yu gözden kaybetmeyen Barcelona, oyuncunun annesinin de bir iş için İspanya'ya yerleşmesinin ardından işler daha da kolay gitmeye başladı. Ailesi ile bir anlaşma yapan ve oyuncuyu La Masia'ya kazandıran Barçalı yetkililer ilginç bir hikaye ile belki de geleceğin Messi'sini bulmuş oldular..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder