09 Şubat, 2012

15 Şubat 2012 The Wailers Konseri

Bob Marley’in grubu, Reggae efsanesi The Wailers Tuborg Gold'un katkıları ile İstanbul’da…

60’lı yılların sonlarından itibaren milyonlarca insanı etkisi altına alan reggae müziğin efsane ismi Bob Marley’in grubu The Wailers, 15 Şubat’ta Tuborg Gold’un katkılarıyla İstanbul Küçükçiftlik Park’ta sahne alıyor. The Wailers öncesi ise Sattas ve Come Again bizlerle birlikte olacak.

Etkinlik, KüçükÇiftlik Park'ın 2011-2012 kış sezonunda 300 kişilik partilerden 6000 kişilik konserlere, sergilerden, lansmanlara birçok etkinlik için fonksiyonel olarak tasarlanabilen çadırında, kapalı alanda gerçekleşecektir.

1963 yılında Bob Marley, Peter Tosh ve Bunny Wailer tarafından kurulan The Wailers, Jamaika kökenli ska, rocksteady ve reggae müzik tarzlarının en önemli grubu olarak kabul ediliyor. Albümleri 250 milyondan fazla satan 40 yıllık efsane grubun konserlerini bugüne kadar 24 milyondan fazla kişi dinledi.



Sting, Stevie Wonder, Carlos Santana gibi isimlerle ortak çalışmaları bulunan The Wailers, grubun dünü ve bugününün simgesel ismi Aston “Family Man” Barrett ve karizmatik yeni vokalistleri Koolant ile birlikte reggae tarihinin en başarılı örneklerini vermeye devam ediyor.

Dünya çapında Bob Marley’den sonra reggae müzik hareketinin en önemli temsilcisi olmaya devam eden The Wailers’ın 15 Şubat’ta İstanbul’da vereceği konser, Tuborg Gold sponsorluğunda düzenleniyor.

Sattas
Sattas, "Reggae"nin özünden uzaklaşmadan caz, ska, dub ve rock formlarını bir potada eritebilmeyi başaran, müzikal kalitesi ile ismini Türkiye'nin ötesine duyurmuş bir topluluk. Çağdaş soundları, yaratıcı yorumları, yüksek tempoları ve izleyici ile kurdukları müthiş etkileşim ile Sattas bu ününü hak ettiğini sahnede kanıtlıyor. 15 Şubat gecesi Küçükçiftlik Park'ta sadece reggae sevenleri değil, tüm müzikseverleri olağanüstü bir performans bekliyor.

Come Again
2010 yılında kurulan Come Again, işe ilk önce tarihin tozlu sayfalarından ayıkladığı çok özel bir playlisti enstümantal olarak yorumlamakla başladı. Bir süre sazlı ama sözsüz yoluna devam eden ekip sonrasında Gökçe B. Mökükcü’nün mikrofonun başına geçmesiyle müzikal ifadesine sözcükler ekledi.

Yurt içindeki ve dışındaki benzerlerinin aksine hiçbir zaman müziğini modernize etmek kaygısı taşımayan ekip bilindik ska, reggae, dub formlarının üstüne kendi sözlerini yazdı. Şarkıların orjinal sözlerinin yanına Türkçe sözlerini de eklemeyi ihmal etmedi. Come Again, “reggae”nin sadece bir dans müziği olmadığını bu kültürü bilen bilmeyen herkesle, çeşitli mekanlarda paylaşıp, pozitif titreşimlerini yaymaya devam etmekte...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder