26 Şubat, 2012

2 Mart 2012 - Athlete Konseri @ Babylon


Güney Londra’da 2000 senesinde kurulan britpop dörtlüsü Athlete, Coldplay ve Travis gibi gruplar ile sık sık karşılaştırılan, Mercury Ödüller’ne aday gösterilmiş bir grup. Athlete, ilk çıkışını, 2003 tarihli debüt albümleri “Vehicles & Animals” ile yakaladı. Bu albüm çok geçmeden büyük satış rakamıyla Platinum plak mertebesine kadar yükseldi ve gruba Mercury Ödülleri adaylığı getirdi. 2005 senesinde çıkarttıkları ve listelerde bir numaraya yükselen ikinci albümleri “Tourist” ile grup aynı başarısını devam ettirdi. Bu albümle 500.000’den fazla satış rakamına ulaşmayı başaran Athlete’in en önemli ilham kaynakları arasında The Beach Boys, Flaming Lips ve Nick Cave & The Bad Seeds gibi isimler yer alıyor. Onların için felsefi bir anlama da sahip olan ve dünyayı bambaşka bir gözle görmelerini sağlayan “siyah kuğu” konseptinden ilham aldıkları son albümleri “Black Swan”ı ise 2009’da yayınlayan grup, güçlü gitarları ve yüreğe işleyen şarkı sözleriyle İngiltere’den çıkma diğer pop rock gruplarından ayrışan bir tarza sahip. Travis ile beraber dünya turnesine çıkan, La Roux’nun parçalarını bile cover’layan Athlete, vokalist Joel Pott’un etkileyici sesi ve sevilen hitleriyle 2 Mart Cuma akşamı Babylon’un samimi atmosferinde Indie Nation by Nike müzikseverlerle buluşacak.

Warm-Up & After Party by Club Bangkok



Bu konser kaçmaz çünkü;

•“Vehichles & Animals” ve “Tourist” albümleriyle iki kez Platin albüm seviyesine çıktılar.
•2005 yılında çıkarttıkları “Tourist” ile daha ilk haftada İngiltere listelerinde bir numaraya yerleştiler ve 500.000’in üzerinde albüm sattılar.
•Joel Pott’un yeni doğan kızı için yazdığı “Wires”, Britanya’da hatırı sayılır bir değere sahip olan Ivor Novello Ödülleri’nde “Best Contemporary Song” ödülüne layık görüldü.
•Athlete, yakaladığı başarılarla sık sık Oasis ve Coldplay gibi gruplarla karşılaştırılıyor.
•Müziğini evrimleştirmekten çekinmeyen ve her albümde kendini yenileyen Athlete, canlı performanslarında da dinleyicilere farklı bir deneyim sunuyor.
•Ada müziği tutkunları ve Joel Pott’un sesi için kesinlikle kaçırılmaması gereken bir konser.
•Club Bangkok konser öncesi havaya girmeniz ve sonrasında çıkmamanız için setin başında olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder