10 Şubat, 2012

Ufuk Gersman ile Futsal ve Futbol Tenisi Üzerine

Futbol Tenisi Milli Takımlar Genel Koordinatörü Ufuk Gersman ile Futsal ve Futbol Tenisi üzerine kısa bir sohbet.

Merhaba Ufuk Gersman'ı Tanıyabilirmiyiz?


1971 İstanbul doğumluyum. 1980 senesinde Fenerbahçe Minik takımında futbol hayatıma başladım 1988 senesinde Fenerbahçe'de Profesyonel futbolcu oldum. 2 sene Veselinoviç ve Hiddink ile çalışıp kiralık olarak sırası ile İstanbulspor, Sinopspor, Kartalspor, Sökespor, Vefaspor, Maltepe Sökespor'da yıllarca Profesyonel olarak futbol oynadım. 1998 senesinden beri Beden Eğitimi Öğretmenliği yapıyorum aynı zamanda Futbol Tenisi Milli Takımlar Genel Koordinatörü ve FutbolcuDunyasi.Com Genel Koordinatoruyum.


Türkiye'de Salon Futbolu'na ( Futsal ) ve Futbol Tenisi son dönemde epey ilgi görmeye başladı bu konuda TFF ne kadar destek veriyor?

TFF Ersun Yanal döneminde Futbol Tenisi ile çok ilgilendi karşılıklı görüşmelerimiz halen devam ediyor, işin içinde ve adında futbol varsa zaten onun için gerekli çalışmalar federasyon olmak adına devam ediyor.

Şuan Faal futbol yaşantısıa devam eden ve geçmişte salon futbolunda yer almış bir çok futbolcu var Türkiye'de böyle durumlar söz konusumu?

Futsal'da ve Futbol Tenisi'nde eski sporcular halen faal devam ediyor. Futsalda daha çok bu sayı ama Futbol Tenisinde daha çok genç yetenekler arıyoruz.

Son olarak söylemek istediğiniz birşey var mı?

Son Olarak eski adı Ayak Tenisi yeni adı Futbol Tenisinde ülkemizde gelecek görüyorum. Federasyon başvurusunu yaptık, olmamız şart. En son yapılan Bayanlar Avrupa Şampiyonasında bayanlarımız Avrupa 3. oldu. İyi yolda olduğumuzu kanıtladılar. Daha fazla yaygınlaştığında bu spor branşı Futbol - Basketbol'dan sonra 3. popüler branş olur iddasındayım. Sevgilerimle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder