12 Şubat, 2012

Yaya - Bay A.'nın Hikâyesi

"Bay A.'nın Hikâyesi" Ata Akdağ'ın uzun bir süredir besteleyip sözlerini yazdığı özgün bir proje. Bunu ortaya çıkarmak adına yıllardır çeşitli sahnelerde birlikte müzik yapan dört arkadaş bir grup oluşturdu. YAYA adlı bu birliktelik Ata Akdağ- (Klavye, Vokal); Taner Keleş- (Gitar, Geri Vokal); Mert Alkaya- (Davul) ve Ferhat Hasanoğlu- (Bas Gitar, Geri Vokal) kadrosuyla 2007 yılında yürüyüşüne başladı.


"Bay A.'nın Hikayesi" 42 dakika boyunca temaların birbirine bağlanarak geliştiği progresif bir konsept albüm formatında dinleyiciye ulaştı. Düzenleme fikirlerinin albümün bütünlüklü yapısına uygun olması tüm grup üyeleri için yeni ve zorlayıcı bir deneyimdi. Sonuçta Taner Keleş'in prodüktörlüğünde bu dört müzisyenin her birinin kendini ifade edebildiği, Türk rock müziğinde eşine az rastlanır özgünlükte bir albüm yaratıldı.



İçinde ticari kaygı yerine bol miktarda samimiyet barındıran "Bay A.'nın Hikâyesi" doğal, kendiliğinden bir karşı duruşun da öyküsü: Müzik dünyasındaki klişelerin çok uzağında, kendi yolunda ağır ve emin adımlarla yürüyen bir çalışma... Şarkı sözlerinin albümle aynı adı taşıyan kısa bir hikâyeden esinlenerek yazıldığı; bu alanda da denemeler içeren bir proje. Ne kadar birikimli olsalar da, ona hayat veren grup üyelerinin amatör ruh ve heyecanlarını da katarak yazdıkları bir 'ilk sayfa' ...

1 yorum: