26 Nisan, 2012

Pentagram'ın Yeni Albümü MMXII

1986 yılında kurulduğundan bu yana 26 yıldır bir efsane olmayı başaran ve Türkiye’nin en çok tanınan tek heavy metal ve rock grubu olarak tarihe geçen Pentagram; gitarda Hakan Utangaç ve Metin Türkcan, bas gitarda Tarkan Gözübüyük, davulda Cenk Ünnü ve en son gruba güçlü ve uyumlu vokali ile Gökalp Ergen’nin dahil olmasıyla birlikte albüm çalışmalarını hızlandırmıştı.


 Pentagram bu zamana kadar “Pentagram”, “Trail Blazer”, “Anatolia”, “Popçular Dışarı”, “Unspoken”, “Bir” olmak üzere her biri arşivlik toplam 6 albüm ve bir de 20. Yıl Konser CD/DVD’si yayınladı. 10 yıllık bir aradan sonra yıllardır hasretle bekleyen sevenleri ile sonunda kavuşacağı kıyamet konsepti üzerine hazırladıkları “MMXII (2012)” albümünde 3 adet Türkçe şarkı “Geçmişin Yükü”, “Doğmadan Önce” ve “Uzakta” yer alırken; albümün çıkış ve video klip şarkısı “Now & Nevermore”, “Sand”, “Beyond Insanity”, albüm sürecinde yeni vokal Gökalp Ergen ile yaptıkları ilk çalışma ve albümün habercisi olan “Wasteland”, “It’s Dawn Again”, ”Disturbing The Peace” ve son olarak albümün konseptini tamamlayan “Apokalips” olmak üzere toplam 10 adet şarkı bulunuyor. Prodüktörlüğünü Pentagram’ın yaptığı albümdeki söz ve besteler de grubun kendisine ait. Grup üyeleri önceden olduğu gibi bu albümde de, yaşadığımız dönemin duygusunu çeşitli metaforlar ve müzik yoluyla ifade etmeyi hedefliyor. 70'lerden günümüze çeşitli usul ve ustalara selam yollayan düzenlemeler, yine bazı parçalarda geleneksel ortadoğu ritim ve melodileriyle buluşuyor.

Her notası hayata yeni bir sayfa açma heyecanıyla kaydedilen on parça, Bluejean/Headbang dergisi 2012 Nisan sayısında Pentagram’ın bugüne dek yayınladığı en güçlü albüm olarak değerlendirildi.

Sand (D.I.O.U)
Now And Nevermore
Geçmişin Yükü
Beyond Insanity
Doğmadan Önce
Wasteland
It's Dawn Again
Disturbing The Peace
Disturbing The Peace
Uzakta
Apokalips

Satın almak isteyenler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder