10 Şubat, 2012

17. Roxy Müzik Günleri

17. Roxy Müzik Günleri’ne katılım için başvurular 13 Şubat – 28 Mart arasında gerçekleşecek.


Roxy Müzik Günleri geçmişte, Nekropsi, Replikas, Kurban gibi şimdilerde Türk rock’unun kült grupları arasına girmiş isimlerin katıldığı memleketin en prestijli yarışmalarından biri. 17. Roxy Müzik Günleri’nin jüri kadrosu ise epey sağlam. Taner Öngür,Hakan Tamar, Kanat Atkaya, Harun Tekin ve Ceylan Ertem ve daha bir çok isim yer alıyor.

Hikmet Hoca Yabancı Sayısını Unutunca

Spor Toto Süper Lig 26. hafta maçında Trabzonspor ile Gaziantepspor karşı karşıya gelirken; kırmızı siyahlı kulüp 6 yabancı kuralını ihlal etti.

Gaziantepspor'un yabancı futbolcularından Karcemarskas, Ivan de Souza, Dany Nounkeu, Gilles Binya, Marek Sapara ve Ivelin Popov; Trabzonspor karşısına ilk 11'de sahaya çıktı.
Mücadelenin 61. dakikasında Cenk Tosun'un yerine İsmael Sosa dahil oldu ve Avni Aker'de Gaziantespor 7 yabancı ile oynamaya başladı.
Teknik direktör Hikmet Karaman, 65. dakikada Popov'un yerine Turgut Doğan Şahin'i oyuna aldı ve yabancı sayısı 6'ya düştü.
Gaziantepspor 4 dakika 7 yabancı ile oynamış oldu.

OK Go - Needing/Getting

Müziklerinde çok ilginç klipleri ile tanınan Chicago (Şikago) lu grup OK Go yeni bir klip daha yayınladı. Çok daha ilginçlerini onlardan görmüştük ama bu sefer müzik klibin içinde...

Ufuk Gersman ile Futsal ve Futbol Tenisi Üzerine

Futbol Tenisi Milli Takımlar Genel Koordinatörü Ufuk Gersman ile Futsal ve Futbol Tenisi üzerine kısa bir sohbet.

Merhaba Ufuk Gersman'ı Tanıyabilirmiyiz?


1971 İstanbul doğumluyum. 1980 senesinde Fenerbahçe Minik takımında futbol hayatıma başladım 1988 senesinde Fenerbahçe'de Profesyonel futbolcu oldum. 2 sene Veselinoviç ve Hiddink ile çalışıp kiralık olarak sırası ile İstanbulspor, Sinopspor, Kartalspor, Sökespor, Vefaspor, Maltepe Sökespor'da yıllarca Profesyonel olarak futbol oynadım. 1998 senesinden beri Beden Eğitimi Öğretmenliği yapıyorum aynı zamanda Futbol Tenisi Milli Takımlar Genel Koordinatörü ve FutbolcuDunyasi.Com Genel Koordinatoruyum.


Türkiye'de Salon Futbolu'na ( Futsal ) ve Futbol Tenisi son dönemde epey ilgi görmeye başladı bu konuda TFF ne kadar destek veriyor?

TFF Ersun Yanal döneminde Futbol Tenisi ile çok ilgilendi karşılıklı görüşmelerimiz halen devam ediyor, işin içinde ve adında futbol varsa zaten onun için gerekli çalışmalar federasyon olmak adına devam ediyor.

Şuan Faal futbol yaşantısıa devam eden ve geçmişte salon futbolunda yer almış bir çok futbolcu var Türkiye'de böyle durumlar söz konusumu?

Futsal'da ve Futbol Tenisi'nde eski sporcular halen faal devam ediyor. Futsalda daha çok bu sayı ama Futbol Tenisinde daha çok genç yetenekler arıyoruz.

Son olarak söylemek istediğiniz birşey var mı?

Son Olarak eski adı Ayak Tenisi yeni adı Futbol Tenisinde ülkemizde gelecek görüyorum. Federasyon başvurusunu yaptık, olmamız şart. En son yapılan Bayanlar Avrupa Şampiyonasında bayanlarımız Avrupa 3. oldu. İyi yolda olduğumuzu kanıtladılar. Daha fazla yaygınlaştığında bu spor branşı Futbol - Basketbol'dan sonra 3. popüler branş olur iddasındayım. Sevgilerimle.

Kazım'a Irkçı Saldırı

Devre arasında Galatasaray'dan Olympiakos'a kiralanan Colin Kazım Richards, PAOK taraftarlarının ırkçı saldırısına uğradı.

Kazım yaşanan olay için "İnsanlar bunu ırkçı bir saldırı olarak görüyor. Ben ise sadece güldüm. Espri anlayışı olan bir insan olarak eğer muz sarı renkli ve iştah açıcı olsaydı yiyebilirdim. Ama siyah renkte, çürük bir muzdu. Bir maymunun bile onu yiyeceğini sanmıyorum" diye konuştu.

Bir Çılgın Adam Balotelli

Balotelli çılgın adam.

1972 - Almanya - 2012

Almaya 1972 model yeşil formalarını tanıttı...






Hafta Sonu Futbol Ekranı


10 Şubat Cuma

20.00 Trabzonspor – Gaziantepspor (LİG TV)
21.30 Wolfsburg – Freiburg (TRT HD)

11 Şubat Cumartesi

13.30 Boluspor – Gaziantep Belediye (TRTSPOR)
14.45 Manchester United – Liverpool (LİG TV2)
16.00 Gençlerbirliği – Mersin İdman Yurdu (LİG TV)
16.30 Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen (TRTHABER / TRT HD)
17.00 Sunderland – Arsenal (LİG TV2)
17.00 Everton – Chelsea (LİG TV3)
19.00 Galatasaray – Kayserispor (LİG TV)
19.00 Karşıyaka – Kasımpaşa (TRTSPOR)
19.00 Racing – Atletico Madrid (NTVSPOR)
19.00 Udinese – Milan (EURO FUTBOL)
19.30 Monchengladbach – Schalke (TRT HD)
19.30 Tottenham – Newcastle (LİG TV2)
20.00 Lyon – Caen (LİG TV3)
21.00 Osasuna – Barcelona (NTVSPOR)
22.00 Rennes – Sochaux (LİG TV3)

12 Şubat Pazar

13.00 Orduspor – Antalyaspor (LİG TV)
13.00 İstanbul Belediye – Ankaragücü (LİG TV2)
13.30 Çaykur Rizespor – Elazığspor (TRT 1)
13.30 Güngörenspor – Göztepe (TRTSPOR)
13.30 Giresunspor – Adanaspor (TRT 6)
16.00 Manisaspor – Bursaspor (LİG TV)
16.00 Konyaspor – Bucaspor (TRTSPOR)
16.00 Samsunspor – Eskişehirspor (LİG TV2)
16.00 Inter – Novara (EURO FUTBOL)
16.30 Augsburg – Nurnberg (TRT HD / TRT HABER)
18.00 Aston Villa – Manchester City (LİG TV3)
18.30 Köln – Hamburg (TRT HD)
19.00 Denizlispor – Kayseri Erciyes (TRTSPOR)
19.00 Kardemir Karabük – Fenerbahçe (LİG TV)
19.00 Valencia – Sporting Gijon (NTV SPOR)
21.00 Corinthians – Sao Paulo (LİG TV2)
21.45 Bologna – Juventus (EURO FUTBOL)
22.00 Toulouse – St. Etienne (LİG TV3)
22.30 Real Madrid – Levante (NTV SPOR)

13 Şubat Pazartesi

20.00 Sakaryaspor – Akhisar Belediye (TRTSPOR)
22.00 Real Sociedad – Sevilla (NTV SPOR)

09 Şubat, 2012

15 Şubat 2012 The Wailers Konseri

Bob Marley’in grubu, Reggae efsanesi The Wailers Tuborg Gold'un katkıları ile İstanbul’da…

60’lı yılların sonlarından itibaren milyonlarca insanı etkisi altına alan reggae müziğin efsane ismi Bob Marley’in grubu The Wailers, 15 Şubat’ta Tuborg Gold’un katkılarıyla İstanbul Küçükçiftlik Park’ta sahne alıyor. The Wailers öncesi ise Sattas ve Come Again bizlerle birlikte olacak.

Etkinlik, KüçükÇiftlik Park'ın 2011-2012 kış sezonunda 300 kişilik partilerden 6000 kişilik konserlere, sergilerden, lansmanlara birçok etkinlik için fonksiyonel olarak tasarlanabilen çadırında, kapalı alanda gerçekleşecektir.

1963 yılında Bob Marley, Peter Tosh ve Bunny Wailer tarafından kurulan The Wailers, Jamaika kökenli ska, rocksteady ve reggae müzik tarzlarının en önemli grubu olarak kabul ediliyor. Albümleri 250 milyondan fazla satan 40 yıllık efsane grubun konserlerini bugüne kadar 24 milyondan fazla kişi dinledi.



Sting, Stevie Wonder, Carlos Santana gibi isimlerle ortak çalışmaları bulunan The Wailers, grubun dünü ve bugününün simgesel ismi Aston “Family Man” Barrett ve karizmatik yeni vokalistleri Koolant ile birlikte reggae tarihinin en başarılı örneklerini vermeye devam ediyor.

Dünya çapında Bob Marley’den sonra reggae müzik hareketinin en önemli temsilcisi olmaya devam eden The Wailers’ın 15 Şubat’ta İstanbul’da vereceği konser, Tuborg Gold sponsorluğunda düzenleniyor.

Sattas
Sattas, "Reggae"nin özünden uzaklaşmadan caz, ska, dub ve rock formlarını bir potada eritebilmeyi başaran, müzikal kalitesi ile ismini Türkiye'nin ötesine duyurmuş bir topluluk. Çağdaş soundları, yaratıcı yorumları, yüksek tempoları ve izleyici ile kurdukları müthiş etkileşim ile Sattas bu ününü hak ettiğini sahnede kanıtlıyor. 15 Şubat gecesi Küçükçiftlik Park'ta sadece reggae sevenleri değil, tüm müzikseverleri olağanüstü bir performans bekliyor.

Come Again
2010 yılında kurulan Come Again, işe ilk önce tarihin tozlu sayfalarından ayıkladığı çok özel bir playlisti enstümantal olarak yorumlamakla başladı. Bir süre sazlı ama sözsüz yoluna devam eden ekip sonrasında Gökçe B. Mökükcü’nün mikrofonun başına geçmesiyle müzikal ifadesine sözcükler ekledi.

Yurt içindeki ve dışındaki benzerlerinin aksine hiçbir zaman müziğini modernize etmek kaygısı taşımayan ekip bilindik ska, reggae, dub formlarının üstüne kendi sözlerini yazdı. Şarkıların orjinal sözlerinin yanına Türkçe sözlerini de eklemeyi ihmal etmedi. Come Again, “reggae”nin sadece bir dans müziği olmadığını bu kültürü bilen bilmeyen herkesle, çeşitli mekanlarda paylaşıp, pozitif titreşimlerini yaymaya devam etmekte...

Akşam Yemeği

Aile'nin yeni üyesi Marc Janko'dan yemek fotoğrafı.

Özlem Bulut - Yağmur Yağar Taş Üstüne

1982 de Tunceli’de dünyaya geldi. Geleneksel Anadolu müziğiyle yetişti. 15 yaşında Mersin Konservatuvarı’nda ve sonra İstanbul Mimar Sinan Konservatuarı’nda opera eğitimi aldı. 2006 yılında kazandığı bir bursla Viyana’ya davet edildi. Viyana Konservatuvarı’ndaki eğitimi sırasında Viyana Staatsoper, Opera Bastille Paris ve 2008′den beri kadrolu olduğu Viyana Volksoper’da çalıştı.



2008 yılında Roumen Dimitrov’la doğu müziği, jazz motifleri ve Worl Music elementlerini birleştirdikleri ‘Bulut Band’ ı kurdu.Besteci ve piyanist Marco Annau’un katılmasıyla grup son halini aldı. Bulut, bu grupla 2008 Avusturya World Music yarışmasında Özel Ödül ve Halk Jürisi ödüllerini kazandı. Bunu Salam Orient Festivali, Donauinsel Festivali, ORF Radiokulturhaus ve Viyana Jazzclub “Porgy and Bess’ konserleri takip etti. Bulut’un ilk albümü ‘Kehoa’ 2011 de çıktı.

Martin Palermo

La Bombonera'nın çimlerinin dili olsa da konuşsa denilir. Tam 11 yıl oynadı o stadyumda, kariyerine 506 maç ve 249 gol sığdırabilmiş bir futbolcu Martin Palermo...

Duman - Helal Olsun

Helal olsun aşk olsun
Gözlerimde yaşlar...

Kendi Kalesine Mi? Yok Artık

08 Şubat, 2012

Bundesliga : 44.345 , Ya Biz ?

Bundesliga’da bu sezon stadyumlarda taraftar rekoru kırıldı. 153 maçı yaklaşık 6.780.000 taraftar stadyumlarda izledi. Yani ortalama her maçta tribünlerde 44.345 kişi tribünleri doldurdu.

Bundesliga’nın resmi internet sitesinden yapılan diğer açıklama ise bir alt lig Bundesliga II hakkında, oradaki ortalama ise 17.125 taraftar.

07 Şubat, 2012

Copa del Ray'de Yarı Final 2

Valencia'dan bir kontra daha. Otobüs Şoförünü tanıyan var mı?


Arif Lohar & Meesha - Alif Allah ( Jugni )

Fenerbahçe Kart'tan 40 İmzalı Alex Forması

08.02.2012 tarihinde saat 16:00'da https://twitter.com/FbKart üzerinden soracağı soruya en hızlı cevabı verecek olan ve 18 Aktif Fenerbahçe Kart sahibi tanıdığı olan ilk 40 Aktif Fenerbahçe Kart sahibi taraftarlarımız Alex imzalı forma kazanacak.

Kazanmak isteyenlerin tek yapmansı gereken 08.02.2012 tarihinde soracağı soruya hızlı cevap vermek ve daha önceden hazırladığınız 18 kişilik aktif fenerbahçe kart sahibi arkadaşlarınızın listesini ulaştırmak . 18 kişilik listelerde İsim Soyad, Cep Telefonu, Şehir bilgileri olmalı, doğru cevabı veren ilk 40 taraftar bu listelerini fbkart@fenerbahce.org ‘ye iletmeleri istenecek.

Not: Listelerinizde yer alan kişilerin sadece isim, soyad, cep telefonu ve şehir bilgisi yer almalıdır.

Türk Telekom Arena'da GS Store Açıldı

Türk Telekom Arena, bugün GS STORE'ye kavuştu.

Lucho Gonzalez

Lucho Gonzalez'ten hoşgeldim golü... 2 sene önce 19 milyon euro ya Marsilya'ya transfer olan Lucho, bonservis bedeli olmadan Porto'ya geri döndü.

Acı Yoksa, Gol Var

Biraz zor gibi gözüküyor...

Hafta İçi Futbol Ekranı



7 Şubat Salı

21.45 Catania – Roma (EURO FUTBOL)
23.00 Athletic Bilbao – Mirandes (TRTSPOR / TRT HD)

8 Şubat Çarşamba

18.00 Zambia – Gana (EUROSPORT)
21.00 Mali – Fildişi Sahili (EUROSPORT)
21.45 Middlesbrough – Sunderland (NTVSPOR)
22.00 Barcelona – Valencia (TRTSPOR / TRT HD)

9 Şubat Perşembe

16.00 İstanbul Belediye – Kardemir Karabük (LİG TV2)
18.00 Sivasspor – Beşiktaş (LİG TV)

06 Şubat, 2012

Barcelona'nın Şifresi 6 Saniye

Kaptırılan her toptan sonra 6 saniye içerisinde kazanılması tesadüf değil, beceridir.

Minik Takım (l'equip petit)

Margatania F.C. 7 yaş altı minikler takımının oyuncuları kalelerinde 271 gol gördüler. Ancak son maçta bir gol atabildiler. Yine de çok eğlendiler, çok şey kazandılar. Miniklerin bu eğlenceli hikayesi, “minik takım” (l’equip petit) adlı 9 dakikalık bir kısa filmle anlatıldı.

İlk kez geçtiğimiz Haziran ayından paylaşılan filmin yapımcısı bunun bir kısa film olmadığını, yalnızca çocukların aileleriyle ve yakın dostlarla paylaşmak için hazırlandığını söylüyor. Ama filmi yüz binlerce kişi izledi ve daha şimdiden birkaç ödül aldı bile.

Happy Birthday Bob Marley

6 Şubat 1945 -