28 Aralık, 2013

Yeni S-Serisi Burmester Ses Sistemi

Burmester®’ın üst düzey 3D surround ses sistemiyle, yeni S-Serisi ilk kez üç boyutlu surround sesi sunuyor.



Tamamen Müzik Hakkında

Almanya’nın en yenilikçi müzik sistemi tasarımcısı Dieter Burmester, hoparlörler, özenle yerleştirilmiş enstrümanlar ve CD yığınları arasında oturuyor. Kendi ses dünyasına dalmış gitarını çalıyor. Burmester en iyi sesi hedefliyor, motivasyonu ve amacı sesin özüne nüfuz edebilmek. “Müzik dinleyicinin kulağına olabildiğince değiştirilmeden ulaşmalıdır. Müzik yorumlarına müdahale etmek bizim işimiz değil. Sonuçta, kimse bir tablonun önüne renkli bir cam asmaz.” diyerek açıklıyor ses kalitesine verdiği önemi. Burmester , 1977’den beri en yüksek teknik imkânları kullanarak en iyi ses deneyimini müzikseverlere sunuyor. Bu mükemmeliyetçi yaklaşım şimdi de yeni S-Serisi’nde.


Üç Boyutlu Ses

Burmester üst düzey 3D surround ses sistemi, 24 yüksek performanslı hoparlör, 24 bağımsız amplifikatör kanalı ve de analog dijital kombinasyonu teknolojileriyle hayran bırakıyor. Otomobilin tavanına yerleştirilmiş Burmester hoparlörlerle üretilen yeni üç boyutlu dinleme deneyimi (3D surround ses) benzersiz. Tavan panelindeki iki kolona ek olarak, baş üstü kontrol panelinde de bir kolon bulunuyor. Bu tavan kolonları ile benzersiz dinleme etkisini yaratabilmek için, S-Serisi’ne özel, kendinizi iyi hissettirecek üç boyutlu ses için bir 3D algoritması geliştirildi.

Burmester, özellikle otomobille seyahat ederken, müzik dinlemenin sizin ruh halinize ve durumunuza bağlı olduğunu biliyor. “Bu yüzden S-Serisi sürücülerine üç temel seçenek sunuyoruz: ‘Pure’ ideal, en berrak dinleme seçeneği. ‘Easy listening’de müzik biraz geri çekiliyor. Ses sanki hafifçe bir yüne sarılmış ve sizin yolda neler olduğuna dikkatinizi vermenizi engellemek istemiyor gibi. Son olarak ‘Live’ seçeneğinde maksimum sesi alıyorsunuz.”
“VIP” ayarı kullanılarak ses her koltuk için bağımsız ve bireysel olarak ayarlanabiliyor. Ayarlamaların son onay aşamasında, Burmester, surround efektini haber programları için kullanmamaya, böylece konuşma sesinin kulağa daha doğal geleceğine ve daha kolay anlaşılacağına karar verdi.


Sesi S-Serisi ,Kadar İyi

Görsel olarak da sistem, modelin tasarım taleplerini karşılıyor. Tasarımın önemli bir noktası olarak yüksek frekanslı hoparlörler, sürücü kapısının ayna üçgenindeki spot ışığa yerleştirildi. Ana ünite çalıştırıldığında 360 derece dönüp, yolcuya doğru on milimetre kadar hareket ediyorlar. Bu da bu hoparlörleri optimum ses deneyimi için konumlandırıyor. Eğer ambiyans ışıklandırması aktive edilirse bu iki hoparlör sunulan yedi renkten biri ile ışıklandırılıyor. Aynı durum, tavan kolonlarının ikisini içinde barındıran tavan paneli için de geçerli, ambiyans ışıklandırmasıyla onun da şık bir şekilde altı çiziliyor. “Geliştirme çalışmasına oldukça fazla yatırım yaptık” diye özetliyor Dieter Burmester. “Hafifçe süzülüp gidiyorsunuz çünkü her şey tam anlamıyla mükemmel” diyor memnuniyetle.
“Ses, S-Serisi kadar iyi.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder