19 Nisan, 2014

30 Saniyede Değişen Skor

Beraberlik için penaltı kullanırken 3. golü kalesinde görmek kötü olmuş.

 

Antonio Candreva'nın Panenkası

Dünyada 20.000 Gün

İstanbul Film Festivali'nde hiç şüphesiz sayısız güzel film var. Bunların arasında dikkat çeken bir film ise Nick Cave'in başrolünde oynadığı Dünyada 20.000 Gün.



20.000 gün yaşayan biri kaç yaşındadır? Görsel sanatçılar Iain Forsyth ve Jane Pollard, çektikleri bu ilk uzun metrajlı filmde kurmacayla gerçekliği birleştirerek uluslararası kültür ikonu, müzisyen ve senarist, bu dünyaya gelmiş en ilginç sanatçılardan Nick Cave’in 24 saatini anlatıyorlar. Nick Cave’in hem konu hem de başrol olduğu film, sanatsal yaratım sürecine mahrem bir bakış atarken aynı zamanda bu dünyada yaşadığımız süreyi iyi kullanıp kullanmadığımızı sorgulamamızı da istiyor.

“Ortalıkta çok müzik belgeseli var. Bunların bazılarına baktık ve nasıl bir şey yapmamamız gerektiğini anladık. Ian ve Jane işe farklı bir açıdan yaklaştıklarını açıkça belli eden bir kavramsal çerçeveyle geldiler. Her şeyi onların ellerine bırakıp neler olacağını göremeye karar verdim. Storyboard’ları daha en başından bile gayet belirgindi ve bu sayede ben de rahatlamış oldum.” – Nick Cave

18 Nisan, 2014

Muhteşem Asist

Vodafone Arena - Yuvaya Ruh Katmaya Geldik

Neslihan Engin - Yara Albüm Lansman Konseri 20 Nisan 2014 @Hayal Kahvesi Beyoğlu

Neslihan Engin, 20 Nisan'da vereceği konserde Yara isimli albümünden seslendireceği şarkılarla Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde sahne alıyor.


Neslihan Engin, yüreklerimizdeki Yara'yı anlatıyor.

Rencide Edici Hareket

Babylon Soundgarden Festivali 2014

Babylon ruhunu, tüm ahali ile birlikte müziği doğayla buluşturan Babylon Soundgarden Festivali’nde yaşamaya devam!


Bu yıl 4. kez gerçekleşecek Babylon Soundgarden, güne yayılacak alternatif içeriğiyle bir müzik festivalinden çok daha fazlasını sunacak. Bu sene İstanbul, Ankara, Bodrum ve Çeşme olmak üzere ilk kez 4 şehirde gerçekleşecek olan festivalin İstanbul ayağı, 24 Mayıs’ta Parkorman’da gerçekleşecek. İstanbul sahnesinde bu sene son dönemin parlayan yıldızlarından İngiliz elektronik pop efsanesi Pet Shop Boys, Amerikalı genç şarkıcı Sky Ferreira, Afrobeat ruhunun temsilcileri Seun Kuti & Egypt’80, sürprizlerle dolu performanslara imza atan İzlandalı grup FM Belfast, Barselonalı DJ ve prodüktör John Talabot, İngiliz elektronik müzik ikilisi Mount Kimbie ve müzik tarihine kazınmış kült oluşumlardan Cartel ve Karakan’dan Kabus Kerim gibi isimleri ağırlayacak olan Babylon Soundgarden, konserlerin yanı sıra renkli içerik ve aktivitelere de festival alanı içinde ev sahipliği yapacak. Karnaval havasında geçecek olan festival, İstanbul’un yanı sıra ilk kez Ankara’da, ardından da yaz konsepti ile Bodrum ve Çeşme’de de gerçekleşecek.

17 Nisan, 2014

Avant Art Festivali 2014

Polonya’da 2008 yılından beri farklı ülkelerin katılımlarıyla düzenlenen Avant Art Festivali, bu yıl Türkiye’den sanatçılarla birlikte gerçekleşiyor.


Ana akımın dışında kalan müzik, tiyatro, sinema ve görsel sanatlarla uğraşan sanatçıları ve işlerini bir araya getiren festival şimdiye kadar İtalya, İsviçre, Fransa, Finlandiya ve Rusya’yla birlikte düzenlendi.

Bir sanat organizması olarak tanımlanan Avant Art Foundation’ın düzenlediği ve her yıl daha büyük kitlelere ulaşan festivalin İstanbul çıkarmasında 14 Mayıs gecesi Babylon’da iki Polonyalı, iki de Türk grup sahne alacak. Bant Mag. ortaklığıyla düzenlenecek gecede Polonya’dan The Kurws ve Pole, Türkiye’dense Haossaa ve The Ringo Jets çalacak isimler olacak.

Deplasman Tribünü

Dün akşam oynanan Djurgarden - AIK maçında deplasman tribünü.


15 Nisan, 2014

Deplasman Bileti 800 TL

Bursaspor, Galatasaray ile oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçının bilet fiyatlarını açıkladı. Türkiye'de bir ilk'e imza atan Bursaspor Deplasman tribün bilet fiyatını 800 TL olarak belirledi.


100% Fest

Soundgarden ve Massive Attack ile büyük yankı uyandıran 100%FEST, line up'a eklenen yeni gruplar ile şimdiden merak uyandırıyor.

Yazın ilk büyük festivali 100%FEST; rock, alternative, live electronic ve indie gibi popüler müziğin farklı türlerinden dev isimlere yer verecek. Soundgarden ve Massive Attack ile adından söz ettiren 100%FEST, elektronik müziğin Danimarkalı dehası Trentemøller ve İngiliz indie rock grubu Wild Beasts ile sürprizlerine devam ediyor.


KüçükÇiftlik Park, yenilenen çehresiyle 100%FEST’e ev sahipliği yapıyor. Şehrin göbeğinde, tüm merkezi noktalara yürüme mesafesinde gerçekleşecek bu festival, Türkiye’deki tüm müzik severlerin de buluşma noktası olacak.

100%FEST, Esen Entertainment organizasyonuyla 6 ve 7 Haziran tarihlerinde gerçekleşiyor.

Lana Del Rey - West Coast

İkili Frikik

Denenmemişi denemek bazen rezil olmaya yol açıyor.